Jarga Art and Fashion weekend fikk støtte fra LNU mangfold og inkludering i 2016.

Husk søknadsfristen for LNU Mangfold og inkludering

Årets første tildeling fra Mangfold og inkludering er gjort. Neste søknadsfrist nærmer seg! Her er noen av prosjektene som har fått støtte.

LNU har så langt i år delt ut 638 000 kroner til 11 prosjekter gjennom LNU Mangfold og inkludering. Støtteordningen støtter prosjekter som setter fokus på mangfold, holdninger og deltakelse.

Neste søknadsfrist er 1. juni. Dersom du går rundt med et prosjekt i magen, kan du gjerne ta kontakt med rine@lnu.no for veiledning. Ta gjerne også en titt på retningslinjene for støtteordningen. Under finner du noen eksempler på prosjekter som har fått støtte.

Ta på håret mitt

Bak prosjektet Ta på håret mitt står artisten Mira Craig, som sammen med noen venner har engasjert massevis av ungdommer gjennom blant annet en underskriftskampanje.

Gruppa skriver selv at «Ta På Håret Mitt» er et prosjekt og en movement hvor vi ønsker å sette fokus på afrohår og viktigheten av integrering av kunnskap om afrohår i den nye generasjonen av ungdom, hos vanlige frisørsalonger og frisørskoler (vgs).

Prosjektet er et kurs hvor de lærer bort styling, pleie, fletting og extension for afrohår. Grunnen til at de mente prosjektet passet inn i Mangfold og inkludering er at mange med afrohår i Norge føler at de ikke kan gå til frisører, fordi håret kan bli ødelagt av frisører som ikke kan det. Målgruppen er ungdom mellom 15-26 år som har interesse for temaet og praksisen de lærer bort, men på sikt er også målgruppa frisørskoleutdanninger og frisørsalonger i landet.

Pride speider

Hordaland krins av Norges Speiderforbund har fått støtte til et prosjekt som ønsker å oppmuntre alle speidere i Hordaland Krins til å vise at absolutt alle er velkommen i speideren. Dette skal de gjøre gjennom å ha samlinger der de skal fokusere på å ta Vær deg selv-merket, som inneholder diskusjonsoppgaver om seksualitet og kroppsfokus, men også oppgaver om hvordan man kan forebygge diskriminering.

Etter kursene planla de å delta med en egen del i Pride-paraden i Bergen. Siden paraden er avlyst i år, så har de fått lov til å utsette denne delen av prosjektet til neste år.

Økt deltakelse i lokalsamfunnet

ERIT – Eritreere for rettferdighet, integrering og trygghet – har fått støtte til et prosjekt der de gjennom kurs, foredrag og aktiviteter skal jobbe for at unge eritreere blir en del av sitt lokalsamfunn og blir integrert. Det skal være fokus på aktiv deltakelse i lokalsamfunnet, som frivillig arbeid, dugnad, oppstart av nye aktiviteter hvor unge selv driver og styrer aktiviteten.

Noen av aktivitetene i prosjektet er informasjonskveld om frivillig arbeid, besøk av frivillig styrte aktiviteter, kurs om møtet mellom forskjellige kulturelle verdier og praksiser, snømåking for eldre og arrangementer rundt jul og 17. mai.

 

Da er det bare å søke midler til ditt eget prosjekt, husk søknadsfristen 1. juni!

Publisert 19. mai 2020

Kontaktpersoner

  • Rine Holmsen

    Avdelingsleder, forvaltning

    23 31 05 87
    rine@lnu.no

Topp