Kursholder snakker foran whiteboard med post-its.

Foto: Lena Rustan Fidjestad

Ny runde med Trygg!-ambassadør

I september går vi i gang med andre runde av vår Trygg!-ambassadøropplæring. Det er fremdeles noen ledige plasser – meld dere på i dag hvis din organisasjon vil delta!

I januar i år startet vi i LNU opp vår Trygg!-ambassadørordning. Ordningen går ut på at LNU lærer opp 2-3 «ambassadører» fra hver av organisasjonene som deltar. Disse ambassadørene blir ansvarlige for Trygg!-opplæring i egen organisasjon. Gjennom opplæringen får de god kjennskap til Trygg! og hvordan de skal videreformidle Trygg!. Slik blir Trygg!-ambassadørene gode kursholdere og kompetansespredere. Organisasjonene velger selv  ut sine ambassadører.  

Målet med ambassadørordning er å øke kompetansen i medlemsorganisasjonene våre, og på den måten bidra til å skape tryggere organisasjoner.  

Hvordan foregår opplæringen? 

Alle Trygg!-ambassadører deltar på opplæring hos LNU. Opplæringen består av et dagsseminar hos oss på Tøyen, i tillegg til en forberedelsesoppgave ambassadørene må gjennomføre i forkant.  

I høst vil opplæringen foregå 14., 15., 17. og 18. september. Ambassadørene fra samme organisasjon må delta på opplæring samme dag. 

I løpet av opplæringen vil ambassadørene få grundig innføring i: 

 • Prosjektet Trygg! og den digitale veiviseren 
 • Hvordan holde Trygg!-kurs i sine organisasjoner 
 • Hvordan bygge en trygg kultur i sin organisasjon 
 • Mulighetene for organisasjonsveiledning og hjelp til å etablere retningslinjer og varslingsrutiner 

Hva innebærer det å være Trygg!-ambassadør? 

Trygg!-ambassadørene har ansvar for å drive tryggopplæring innad i egen organisasjon. Dette gjør de ved å holde kurs og foredrag. Som Trygg!-ambassadør forplikter man seg til å drive tryggopplæring i minst ett år.  

Hver organisasjon velger internt sine ambassadører, hvorav minst én av dem er tillitsvalgt og sitter i den sentrale ledelsen. 

Hvordan melder vi organisasjonen vår på Trygg!-ambassadør? 

Send en mail til ane@lnu.no der dere melder deres interesse for å delta i ordningen til høstenPåmeldingsfristen er 14. august.  

Hva er LNU Trygg? 

LNU Trygg! er LNUs kompetansesatsing mot seksuell trakassering og overgrep i barne- og ungdomsorganisasjoner. På den digitale veiviserenfinner du råd om hvordan du varsler, og hvordan du håndterer et varsel. Du finner også tips til hva din organisasjon kan gjøre for å øke bevissthet om viktige grenser, skape en kultur for å si ifra og utvikle gode rutiner og kurs og aktiviteter dere kan bruke til tryggopplæringen i din organisasjon.  

Publisert 7. juli 2020

Kontaktpersoner

 • Ane Maus Sandvig

  Organisasjonsrådgiver, Kompetanse, LNU Trygg!

  +47 470 37 235
  ane@lnu.no

Topp