Isa Maline Isene, styreleder i LNU. Foto: Sverre Øygarden Eikill, LNU

Vil erstatte 2020 som grunnlagsår

Bufdir foreslår at 2020 skal droppes som grunnlagsår for den nasjonale grunnstøtta. – Vi er veldig glade for at barne- og familieministeren har lyttet til våre medlemsorganisasjoners behov, sier Isa Maline Isene, styreleder i LNU.

I en ny midlertidig forskrift som nå er på høring foreslår Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet at 2019 skal erstatte 2020 som grunnlagsår for de unge frivillige organisasjonene. Det betyr at 2020, et år med betydelig redusert aktivitet for de aller fleste barne- og ungdomsorganisasjonene, ikke skal regnes med når nye søknader om grunnstøtte skal skrives i 2021.

– Dette er en viktig avklaring for den unge frivilligheten, og gir et lenge etterlengtet pusterom i den situasjonen vi står i, sier Isa Maline Isene, styreleder i LNU.

– Vi er veldig glade for at barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad har lyttet til LNU og til våre medlemsorganisasjoners behov.

I samme forskrift foreslår direktoratet utvidet grunnlag for utmåling av etableringstilskudd, og at internasjonal grunnstøtte i 2022 skal regnes ut fra et gjennomsnitt av grunnlagsårene 2017 til 2019.

Publisert 2. oktober 2020

Topp