Kursholder snakker foran whiteboard med post-its.

Foto: Lena Rustan Fidjestad

Ny runde med Trygg!-ambassadør 

I oktober går vi i gang med andre Trygg!-ambassadøropplæringen i 2021. En del av plassene er tatt, men det er fremdeles flere ledige!

Vil din organisasjon arbeide målrettet for å bli en så trygg organisasjon som mulig? I så fall burde dere melde dere på Trygg!-ambassadør!  

Trygg!-ambassadørordningen går ut på at LNU lærer opp 2-4 «ambassadører» fra hver av organisasjonene som deltar. Disse ambassadørene blir ansvarlige for Trygg!-opplæring i egen organisasjon. Gjennom opplæringen får de god kjennskap til Trygg! og hvordan de skal videreformidle kunnskap om grenser, trakassering og overgrep, kjøreregler og varsling. Slik blir Trygg!-ambassadørene gode kursholdere og kompetansespredere internt i sine organisasjoner. Organisasjonene velger selv ut sine ambassadører.  

Målet med ambassadørordningen er å øke kompetansen i medlemsorganisasjonene våre, og på den måten bidra til å skape tryggere organisasjoner.  

Hvordan foregår opplæringen?  

Alle tryggambassadører deltar på opplæring hos LNU. Opplæringen består av et dagsseminar, i tillegg til en liten oppgave ambassadørene gjennomfører i forkant.   

høst vil opplæringen foregå torsdag 14.10, mandag 18.10 og lørdag 23.10Torsdag 14.10 er forbeholdt organisasjoner med barn som medlemmer. Ambassadørene fra samme organisasjon må delta på opplæring samme dag. Opplæringdagen mandag 18.10 er snart fulltegnet, men det er mange ledige plasser torsdag 14. og lørdag 23.10! 

Vi håper å kunne gjennomføre opplæringene fysiske hos oss på Tøyen, dersom det ikke er mulig, vil opplæringen bli gjennomført digitalt til oppsatt tid. 

I løpet av opplæringen vil ambassadørene få grundig innføring i:  

 • Prosjektet Trygg! og den digitale veiviseren  
 • Hvordan holde Trygg!-kurs i sine organisasjoner  
 • Hvordan bygge en trygg kultur i sin organisasjon  
 • Mulighetene for organisasjonsveiledning og hjelp til å etablere retningslinjer  og varslingsrutiner  

Hva innebærer det å være Trygg!-ambassadør?  

Trygg!-ambassadørene har ansvar for å drive tryggopplæring innad i egen organisasjon. Dette gjør de ved å holde kurs og foredrag. Som Trygg!-ambassadør forplikter man seg til å drive tryggopplæring i organisasjonen sin i minst ett år.   

Hver organisasjon velger internt sine ambassadører, hvorav minst én av dem er tillitsvalgt og sitter i den sentrale ledelsen.  

Last ned dette dokumentet med mer utfyllende info. 

Hvordan melder vi organisasjonen vår på Trygg!-ambassadør?  

Den eller de fra dere velger som Trygg!-ambassadører fyller ut dette skjemaet for å melde seg på opplæringen:  

 

Frist for påmelding er søndag 3. oktober. Etter å ha meldt dere på vil dere innen en ukes tid motta bekreftelse på om dere har fått plass fra oss.  

Deltagelse er kun åpent for våre medlemsorganisasjoner.  

Hva er LNU Trygg?  

LNU trygg! er LNUs kompetanse-satsing mot seksuell trakassering og overgrep i barne- og ungdomsorganisasjoner. På den digitale veiviseren finner du råd om hvordan du varsler, og hvordan du håndterer et varsel. Du finner også tips til hva din organisasjon kan gjøre for å øke bevissthet om viktige grenser, skape en kultur for å si ifra og utvikle gode rutiner og kurs og aktiviteter dere kan bruke til tryggopplæringen i din organisasjon.   

Publisert 2. september 2021

Kontaktpersoner

 • Ane Maus Sandvig

  Organisasjonsrådgiver, Kompetanse, LNU Trygg!

  470 37 235
  ane@lnu.no

Topp