Bærekraftig liv med Spire og Frifond Stem

Spire Trondheim arrangerte valgdebatt om å leve bærekraftig med midler fra Frifond Stem.

Spire Trondheim hadde forrige uke valgdebatt om hvordan det kan bli mulig å leve bærekraftige liv. I panelet satt representanter fra alle stortingspartiene, og Spire-nestleder Elise Åsnes var ordstyrer. Rundt 20 publikummere var til stede.

Spørsmålene som ble tatt opp handlet om konkrete klimatiltak for å gjøre det lettere å velge grønt, samt partienes egne klimastrategier. Det ble også stilt spørsmål fra publikum.

– Vi ble overrasket over å se at aldersgruppen 20-24 år var en av gruppene som brukte stemmeretten sin minst i Norge. Vi ville derfor lage en debatt som kunne gjøre de forskjellige partienes klimapolitikk mer oversiktlig og konkret, og i tillegg gi usikre velgere en mulighet til å stille eventuelle spørsmål de skulle ha, sier Nikoline Hassing, politisk leder i Spire Trondheim. 

– Midlene fra Frifond Stem hjalp oss med å nå ut til flere folk, og gjennomføre et større event enn vi kunne ha fått til ellers. 

Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden.

– Vi ønsker å se de store sammenhengene, og endre de grunnleggende årsakene til hvorfor urettferdighet oppstår. Derfor har vi fokus på miljø, matsikkerhet, internasjonal handel og bærekraftig byutvikling, sier Hassing.

Se debatten her!

Publisert 10. september 2021

Kontaktpersoner

Topp