Til hovedinnhold

Bli kjent med Trygg!-ambassadør ordningen

Vil din organisasjon arbeide målrettet for å bli en så trygg organisajson som mulig? I så fall burde dere melde dere på Trygg!-ambassadør! 

Trygg!-ambassadørordningen går ut på at LNU lærer opp et par ambassadører fra hver av organisasjonene som deltar. Som Trygg!-ambassadør i  din organisasjon bidrar du til å øke kompetansen om grensesetting, trakassering og overgrep, kjøreregler og varsling.  

Omar Svendsen-Yagci og Ronja Gulbrandsen er begge trygg-ambassadører i sine respektive organisasjoner. LNU har tatt en prat med de to for å høre hvilke erfaringer de har gjort seg i sine roller.  

Ronja Gulbrandsen er organisasjonsrådgiver i Press – Redd Barna Ungdom. Hun forteller at trygge organisasjoner er viktige for at barn og ungdom skal få et sted der de kan utfolde seg slik at de kan være kreative og ha det gøy. Det er viktig at menneskene i, og rundt organisasjonene våre har trygge rammer for slik at det blir trygt å delta i demokratiet, sier Omar Sukru-Yagci, sentralstyremedlem i Unge Venstre. 

– Hva vil du si til de som vurderer å bli Trygg!-ambassadør? 

Som Trygg!-ambassadør får du en helt egen kompetanse for hvilke faktorer som er viktige for en trygg organisasjon. Det gir nyttige verktøy for hvordan man håndterer ulike situasjoner, forteller Sukru-Yagci.  

  Jeg vil virkelig anbefale Trygg-ambassadørordningen. Å lage trygge organisasjoner er noe av det viktigste for å skape et godt grunnlag for at organisasjonene kan utvikle seg, legger Gulbrandsen til.  

Som Trygg!-ambassadør får du tett og god oppfølging av kompetanseansvarlige i LNU. Selve Trygg!-ambassadøropplæringen består av et dagsseminar, i tillegg til en forberedende oppgave i forkant. Kurset er lærerikt og interaktivt. Man får jobbe godt og diskuterer ulike mulige scenarioer og viktige momenter for en trygg organisasjon, forteller de to ambassadørene.  

Vil du bli Trygg!-ambassadør i din organisasjon? Da kan du melde deg på seminardagen 23.mars her. Har du andre spørsmål? Ta kontakt med kompetanserådgiver Karoline (karoline@lnu.no). 

Publisert