Til hovedinnhold
Illustrasjon: Jarand Ullestad, LNU

Flere aktiviteter må digitaliseres

05.11.20

I dag orienterte statsminister Erna Solberg for Stortinget om nye innstramminger. Blant nye tiltak er anbefaling om å holde seg hjemme og begrense sosial kontakt og å unngå unødvendige fritidsreiser. I regioner med mye smitte vil det vurderes stans i breddeidrett for barn og unge under 20 år, og dermed også andre fritidsaktiviteter for barn og unge. Dette vil kunne gå hardt utover mange av våre medlemsorganisasjoner.

Mer digital aktivitet

Vi oppfordrer våre medlemsorganisasjoner til å digitalisere alle aktiviteter og møteplasser som kan digitaliseres. Dersom det er helt nødvendig å gjennomføre fysiske samlinger finner dere råd og veiledning for dette på våre ressurssider om koronaviruset og i vår smittevernveileder.

Vår anbefaling er altså å planlegge for digitale aktiviteter framover – og da spesielt de sosiale aktivitetene, som er veldig viktige nå.

Vi har stor forståelse for at digitale aktiviteter ikke er en fullgod erstatning, men vi har tro på at det er bedre for barn og unge som ønsker seg et tilbud å ha digitale alternativer enn å sitte alene uten tilbud.

Følg med på lokale tiltak

Det er fortsatt forskjeller på lokalområdene i landet, så følg også med på lokale tiltak der du bor. Kommunene har fått som anbefalt tiltak å stenge fritidsaktiviteter dersom det er høy smitte i kommunen.

Har du spørsmål? Send oss gjerne en epost på korona@lnu.no!

Publisert