ForsidenKurs og ressurser

Kurs og ressurser

Her finner du materiell, kurs og ressurser som kan være nyttig for deg og din organisasjon.

Vi ønsker at organisasjonene våre skal vokse, få enda flere medlemmer, dyktigere tillitsvalgte, være trygge og gode møteplasser for barn og unge og skape et fellesskap på tvers av barne- og ungdomsfrivilligheten. Derfor jobber vi mye med å tilby gode kompetansetilbud til barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge.

I 2019 holdt vi kurs for større og mindre grupper på til sammen 400 personer – rundt 1000 kurstimer.

Bli med på kurs 

Hver vår og hver høst arrangerer vi i LNU en rekke kurs for medlemsorganisasjonene våre. De handler om alt fra arbeidsrett og økonomi til webdesign og sosiale medier. Vi holder også kurs om styrets ansvar, psykisk helse i barne- og ungdomsorganisasjonene, rekruttering og mangfold.

Noen foregår på kontoret vårt i Kolstadgata 1, mens andre er webinarer og digitale kurs.

Finansdepartementet innleder om statsbudsjettet på kurset «Hvordan bli statsbudsjettvinner?»

Lån en LNUer

Hvis du ikke finner et felleskurs om det dere ønsker å lære mer om er det fullt mulig å låne en LNUer. Vi har ansatte og styremedlemmer med lang erfaring fra hele bredden av organisasjonslivet, og kommer gjerne på besøk til din organisasjon for å holde kurs. 

Vi holder kurs om styrets ansvar, organisasjonsutvikling, konflikthåndtering, mediearbeid, skrivekurs, arbeidsrett, overtidsregler, politisk strategi og stort sett alt annet som er relevant for en barne- og ungdomsorganisasjon å kunne noe om.

LNU Trygg!

Med LNU Trygg! hjelper vi barne- og ungdomsorganisasjonene i arbeidet mot seksuell trakassering og overgrep. Les mer om prosjektet og hva vi kan hjelpe med i forebygging og håndtering av vanskelige situasjoner.

trygg.lnu.no finner du råd om hvordan du varsler, og hvordan du håndterer et varsel. Du finner også tips til hva din organisasjon kan gjøre for å øke bevissthet om viktige grenser, skape en kultur for å si ifra og utvikle gode rutiner.

Nettverk for daglig ledere

Er du daglig leder i en barne- og ungdomsorganisasjon, men føler at det til tider blir litt ensomt? Bli med i vårt nettverk for daglige ledere – hvor du kan utvikle deg som leder, møte andre i samme situasjon, diskutere utfordringer og få faglig påfyll. Nettverket har oppstart en eller to ganger i året, avhengig av interesse. Følg med på nettsidene våre for utlysninger av plasser. 

Nettverk for ledere og nestledere 

Dette er nettverket for deg som er leder eller nestleder i en barne- og ungdomsorganisasjon. Vi tilbyr et fellesskap, muligheten for lederutvikling, faglig påfyll, fellesskap og ikke minst spennende innledere og foredragsholdere.  Nettverket har oppstart en eller to ganger i året, avhengig av interesse. Følg med på nettsidene våre for utlysninger av plasser. 

Oppstartsstøtte og organisasjonsveiledning 

Har dere generelle spørsmål om organisasjonsutvikling, eller trenger dere hjelp til å utvikle dere som barne- og ungdomsorganisasjon? Kanskje vil dere bli medlem av LNU, men er litt usikker på hvordan dere går fram for å møte alle kravene? Ta kontakt med Ingrid.

Rapporter og publikasjoner

Hvert år gir vi ut rapporter om ulike politiske temaer – de handler blant annet om Livsmestring i skolen, valgdeltakelse blant førstegangsvelgere og FNs bærekraftsmål.

Rapportene finner du her

Kontaktperson

 • Ingrid Grøntvedt

  Organisasjonsrådgiver, Kompetanse og organisasjonsutvikling

  416 91 525
  ingrid@lnu.no

 • Ane Maus Sandvig

  Organisasjonsrådgiver, Kompetanse, LNU Trygg!

  470 37 235
  ane@lnu.no

 • Kim Kantardjiev

  Avdelingsleder, kompetanse og interessepolitikk

  977 20 102
  kim@lnu.no

Topp