Laster Hendelser Alle med

Foto: ALLEMED

8. november 2016 kl 14:0016:00

Alle med i barne- og ungdomsorganisasjonene

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Pris: Gratis

Hendelse Navigasjon

Antall barn og unge som vokser opp i familier med vedvarende lav inntekt er økende. Det har vært en klar økning de siste årene fra 4 prosent på slutten av 90-tallet, til 9,4 prosent i 2014. Dette tilsvarer i følge SSB omlag 92 000 barn og unge under 18 år. Fattigdom fører til at barn og unge ekskluderes fra sosiale, kulturelle og idrettslige arenaer som kan føre til en økt opplevelse av å ikke høre til og hindrer deltakelse.

Utviklingen er urovekkende og krever at barne- og ungdomsorganisasjoner arbeider aktivt for å få alle med, uavhengig av familiens økonomiske forutsetninger.

På dette kurset lærer du

  • Hvilke økonomiske faktorer hindrer deltakelse for barn og unge i dag
  • Hvordan kan barne- og ungdomsorganisasjoner respondere på denne utfordringen
  • Hvordan benytte seg av ALLEMED-verktøyet i din organisasjon for å se hvilke økonomiske barrierer som hindrer barn og unges deltakelse
  • Hvordan benytte seg av ALLEMED-verktøye som gjør aktivitetene i din organisasjon tilgjengelig for alle

ALLEMED

ALLEMED er et gratis informasjons- og handlingsverktøy utviklet med ønske om å øke frivillige og lederes kunnskap om utenforskap som følge av fattigdom blant barn og unge. Verktøyet gir videre en helt konkret måte å jobbe for at din organisasjon blir inkluderende og ikke bidrar til ekskludering. Målet med ALLEMED er å sikre at alle barn som ønsker det får mulighet til å delta i fritidsaktiviteter, uavhengig av foresattes økonomi.

Slik foregår kurset

Kurset består av to deler. Én del er en innføring i barn og unges økonomiske virkelighet i dag: hvilke grupper som er utsatte og hvordan er forholdet mellom lavinntekt og deltakelse i barne- og ungdomsfrivilligheten. Den andre delen er en innføring i det konkrete ALLEMED-verktøyet som er utviklet av en rekke frivillige organisasjoner som jobber med barn- og unge.

Kursholdere er Tirill Sjøvoll fra Redd Barna og styringsgruppen til ALLEMED og Håvard Skjerdal, prosjektkoordinator i ALLEMED. Les mer om ALLEMED her.

Fill out my online form.

Sted

LNU/Frivillighetshuset 7. etg
Kolstadgata 1 (K1, møterom 7. etg.)
Oslo, 0652 Norge
+ Google Map
Telefon:
23310600
Hjemmeside:
lnu.no
Topp