Laster Hendelser

8. mai kl 09:0015:30

Arbeidsrett og arbeidstid for barne- og ungdomsorganisasjoner

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Pris: 500kr

Hendelse Navigasjon

Alle frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner må forholde seg til arbeidsrett. Hvis organisasjonen har ansatte, gir det både styret og daglig leder et betydelig juridisk ansvar. Men selv organisasjoner som bare har frivillige har plikter overfor sine frivillige etter arbeidsmiljøloven.

Det stilles mange krav til arbeidsgivere, og det kan være krevende å sette seg inn i lover og regler som gjelder. Kurs i arbeidsrett er ofte kostbare, men etter en god avtale med kursholder tilbyr LNU dette kurset for en billig penge.
 
Dette er et dagskurs som tar for seg det viktigste du trenger å vite om jussen i arbeidsgiverrollen i en frivillig barne- og ungdomsorganisasjon. Du får blant annet kunnskap om hvilke regler som gjelder for arbeidstid.

På dette kurset lærer du:

  • Hvordan man skiller mellom arbeidstakere, frikjøpte, tillitsvalgte og frivillige, og hvilken betydning det har for en arbeidsgiver
  • Hvilke plikter organisasjonen har overfor frivillige og hvordan organisasjonen kan benytte frivilligavtaler
  • I hvilke situasjoner det er lov og fornuftig å bruke midlertidige ansettelser
  • Hvordan håndtere konflikter og problemsaker med ansatte og tillitsvalgte
  • Grunnleggende regler for kollektive avtaler
  • Hva er arbeidstid og hva er fritid?
  • Hvor mange timer er det lov å jobbe, og hvordan bruker vi gjennomsnittsberegning?
  • Hva er overtid og hvilke regler gjelder her?
  • Viktige momenter for frivillige organisasjoner, som utfordringer når ansatte også er frivillige og rammer for arbeidstid ved arrangementer

Praktisk informasjon

Det er et tak på 25 deltakere på kurset. Deltakere fra LNUs medlemsorganisasjoner vil bli prioritert.

Kurset består av foredrag og samtale.

Det serveres lunsj i løpet av dagen.

Kurset passer for

Dette kursene passer spesielt godt for deg som har et lederansvar i en barne- eller ungdomsorganisasjoner, enten som ansatt eller som styremedlem. Kurset passer også bra for ansattes tillitsvalgte og andre ansatte i organisasjonslivet med «voksenansvar» for frivillige. Er du daglig leder eller personalleder er dette en god anledning til å dra sammen med en av de ansattes tillitsvalgte til kurset dersom dere skal jobbe med gode løsninger for arbeidstid.

Påmelding

Påmeldingsskjema finner du ved å følge denne lenken.

Personvern

Når du melder deg på kurs oppbevarer vi dine personopplysninger i maksimum et år. Opplysningene lagres i en egen database, og tilgangen er begrenset til de personene som er nødvendige for å kunne gjennomføre kurset. Ved årsskifte sletter vi informasjon som kan knyttes til deg som person, og beholder resten for å kunne lage statistikk om LNUs kursaktivitet.

Sted

LNU
Kolstadgata 1
Oslo, 0652 Norge
+ Google Map
Telefon:
23 31 06 00
Hjemmeside:
lnu.no
Topp