Til hovedinnhold
Festivalesjef på Spekterfestivalen mener et variert program er noe av det viktigste sommerleirgjengen kan sørge for. Her er fra en konsert under Spekterfestivalen 2017. Foto: KFUK-KFUM

Utsatt –Trygg sommerleir

xxx
11.05.2023 (15:00 – 19:00)

På dette kurset får du kunnskap om hvordan dere kan forebygge kriser og uønskede hendelser, og hvordan dere kan håndtere dem om det likevel skjer. Det blir spesielt fokus på store arrangementer som sommerleir.

NB: kurset er flyttet på grunn av sykdom. Ny dato kommer.

Frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner skal være trygge arenaer for barn og unge. Alle som arrangerer aktiviteter for barn og unge har ansvar for å forebygge uønskede hendelser og adferd som krenker barn og unges personlige grenser og integritet. På dette kurset får du kunnskap om hvordan dere kan forebygge kriser og uønskede hendelser, og hvordan dere kan håndtere dem om det likevel skjer. Det blir spesielt fokus på store arrangementer som sommerleir.

På dette kurset gjennomgås følgende

  • Hvordan skape trygge arrangementer for barn og unge
  • Forebygging av trakassering, overgrep og grenseoverskridelser
  • Kjøreregler for deres arrangement
  • Varslingsrutiner for arrangement
  • Risikoanalyse og beredskapsplan
  • Hvordan dere håndterer situasjoner som oppstår på leir og lignende arrangementer

Slik foregår kurset

Kurset legger opp til aktiv deltagelse, med diskusjon om caser og gjennomgang av praktiske øvelser dere kan bruke i organisasjonen. Det blir også gruppearbeid med konkrete planer for organisasjonene.

Det serveres middag på kurset.

Kurset passer for

Dette kurset passer for deg som er ansatt eller tillitsvalgt på nasjonalt nivå i en barne- og ungdomsorganisasjon, og/eller som har ansvar for arrangementer i en slik organisasjon.

Kursholder

Karoline Steen Nylander, organisasjonsrådgiver i LNU

Dato: 11.05.2023

Klokka: 15:00-19:00

Påmelding