Til hovedinnhold

LNU og The Body Shop sier ja til stemmerett for 16-åringer!

Med kampanjen «Be Seen, Be Heard» vil The Body Shop få gjennomslag for stemmerett for 16-åringer. LNU er naturligvis med på laget.

FN anslår at det er 1,2 milliarder mennesker i alderen 15 til 24 på verdensbasis. Det betyr at 1 av 6 mennesker i verden er unge voksne. Konsekvensene av avgjørelsene som tas om vår verden og vårt samfunn i dag vil arves av dem. Det er de som kommer til å leve med konsekvensene. Så hvor er de unge menneskene? Det politiske bildet i dag er fremdeles veldig grått. Kun 2,8% av stortingsrepresentanter i verden er under 30 år. Det er et generasjonsskille mellom de som har makten til å skape endring, og de uten. 

Kanskje har du allerede sett plakatene som henger i The Body Shop-butikker. Her blir flere av LNUs argumenter for stemmerett for 16-åringer gjenbrukt i stort format.

– LNU er opptatt av ung medvirkning, og stemmerett for 16-åringer har vært en viktig sak for LNU lenge, sier Margrete Bjørge Katanasho, styreleder i LNU.

– For oss er det viktig å nå bredt ut med budskapet vårt, og gjennom samarbeidet med The Body Shop når vi grupper vi ellers ikke ville nådd! Vi håper med dette på at enda flere får opp øynene for det som kan bli den neste store demokratiske reformen.

Les mer om kampanjen her!

 

Les LNUs argumenter for 16-årig stemmerett her!

Publisert