Til hovedinnhold

Nytt Trygg!-nettkurs om leir og seminar

I dag lanserer vi et nytt interaktivt nettkurs for deg som ønsker å lage trygge arrangementer! Kurset forbereder deg på arrangørrollen på sommerleir, seminar eller lignende og gir en innføring i hvordan du kan sette trygge rammer for ditt arrangement. Nettkurset ligger åpent tilgjengelige for alle inne på Trygg!-veilederen under kurs og opplæring. 

Trygg! kurs og opplæring 

I nettkurset lærer du om grenser, kjøreregler, om å være forbilde, og ikke minst varsling og håndtering på leir. Kurset gjøres individuelt og har interaktive deler slik at du kan bli best mulig forberedt til å være arrangør. Flere steder er det også lagt opp til at du skal «tenke høyt» i Mentimeter slik at alle i kurset kan lære av hverandres tanker, definisjoner og refleksjoner.  

Grenseoverskridende adferd, trakassering og overgrep bør ikke skje, likevel er det alltid en risiko for at det forekommer. For at alle skal være trygge er det derfor viktig at dere som arrangører er forberedt på å håndtere situasjoner som kan oppstå og vet hvordan du kan forebygge best mulig. Vi håper at kurset kan bidra til at du føler deg trygg i arrangørrollen og at du er med på å lage trygge arrangementer i din organisasjon!    

En sniktitt på kursetLNU vil i løpet av 2021 lansere flere nettkurs, blant annet interaktive guider om hvordan du utvikler etiske retningslinjer og tryggretningslinjer for din organisasjon. Ønsker du deg et kurs om et spesielt tema? Gi oss gjerne et innspill på hva du ønsker deg! 

Trygg! er LNUs arbeid for å sikre trygge organisasjoner. Gjennom Trygg! støtter vi organisasjonenes arbeid med å forebygge og håndtere seksuelt overskridende atferd, trakassering og overgrep.    

Lurer du på noe om vårt Trygg!-arbeid eller har din organisasjon behov for veiledning? Ta kontakt med vår organisasjonsrådgiver Ane.  

Publisert