ForsidenStøtteordningerFrifondFrifond organisasjon

DNT ung er en av organisasjonene som får støtte til lokal aktivitet gjennom Frifond organisasjon. Her er Vendela Sigvartsen, Agnes Sørbø og Hanna Liavaag Christoffersen på tur i mai 2016. Foto: DNT / Marius Dalseg Sætre

Frifond organisasjon

Målet med Frifond organisasjon er å øke aktiviteten i lokallag over hele landet.

Støtteordningen Frifond organisasjon gir tilskudd til lokallag i landsdekkende, frivillige og demokratiske organisasjoner. Midlene deles ut til sentralleddet i organisasjonene, som fordeler det videre til sine lokallag.

Hvem kan søke om støtte? 

Organisasjoner som skal søke om støtte må være nasjonale, frivillige og demokratiske, samt drive med barne- og ungdomsarbeid.

I tillegg må organisasjonen ha minst fem lokallag fordelt på to fylker eller mer og 200 eller flere medlemmer. Organisasjoner med begrenset rekrutteringsgrunnlag, for eksempel diagnoseorganisasjoner eller organisasjoner for etniske grupper, må ha minst tre lokallag i to fylker og 100 medlemmer eller flere. Organisasjonen behøver ikke være medlem av LNU.

Hvis organisasjonen er for liten til å søke Frifond organisasjon, kan lokallagene søke direkte støtte fra Frifond barn og unge.

Tidslinje for Frifond organisasjon

Hver Frifond organisasjon-syklus strekker seg over rundt et og et halvt år. Her er de viktige tidsfristene man må forholde seg til:

 • Støtteordningen åpner for søknader
 • Søknadsfrist
 • Hvor mye dere får i tilskudd offentliggjøres. Dere må signere akseptskjema før dere kan få utbetalt pengene
 • ...
 • Frist for utbetaling av støtte til lokallagene
 • Frist for å levere rapport til LNU
 • Lokallagene må ha brukt opp de tildelte midlene (som de fikk utbetalt senest 31. desember)

Hvordan går jeg fram videre?

Helt nederst på denne siden finner du mer informasjon om hvordan du kan søke om støtte, levere rapport og svar på noen av de ofte stilte spørsmålene. Under ofte stilte spørsmål finner du for eksempel svaret på spørsmålet: «Kan jeg levere samme særattestasjon som jeg gjorde til Bufdir, selv om den nå er forenklet»? (Svaret er ja, det kan du). 

Lurer du på noen vanskelige ord? Sjekk ut ordlista vi har laget. Lurer du på hva som må med i en lokallagsrapport? Her finner du en oversikt. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt her eller under Ofte stilte spørsmål, ta kontakt med saksbehandler. 

Kontaktperson og saksbehandler

 • Kristin Pernille Lauvstad Tufte

  Organisasjonsrådgiver, Frifond organisasjon

  23 31 05 81
  kristin.tufte@lnu.no

Topp