ForsidenUtlysningerDeltakere til utvekslingsprosjekt

Spire søker deltakere til utvekslingsprosjekt

Utlysning fra: Spire

Sted: Malawi eller Zimbabwe
Søknadsfrist: 15.10.2017
Verv

Er du mellom 18 og 26 år og interessert i miljø og utvikling, likestilling og ungdomsmedvirkning? Vil du bruke ett semester på å arbeide for en ideell organisasjon i Malawi eller Zimbabwe? Spire søker nå deltagere til vårt splitter nye utvekslingsprogram!

I Januar 2018 skal Spire sende to deltakere til Malawi og to deltagere til Zimbabwe som sammen med deltakere fra Etiopia, Malawi og Zimbabwe skal arbeide med ungdomsmedvirkning, miljøutfordringer, utviklingsspørsmål og likestilling. Arbeidet vil blant annet gå ut på å jobbe med informasjonsarbeid og kampanjer.

Utvekslingsprogrammet heter Action for Youth in Sustainable Environment and Empowerment (AYESE) og er finansiert av og utviklet i samarbeid med Fredskorpset. My Age Zimbabwe Trust og Network for Youth Development i Malawi har allerede gjennomført to runder av utvekslingsprogrammet og i denne tredje runden har også Spire og MELCA Ethiopia blitt invitert til å delta.

Spire, My Age Zimbabwe Trust, MELCA Ethiopia og Network for Youth Development i Malawi jobber alle for en rettferdig og bærekraftig verden. Ved å engasjere ungdom til å delta i lokalsamfunnene og selv være pådrivere for en bedre verden tror vi at endring kan skje. Deler du visjonen vår?

Du vil i løpet av semesteret ha fått mye relevant organisasjonserfaring, interkulturell kompetanse og nye perspektiver på miljø og utviklingsarbeid. Du vil møte nye utfordringer og komme opp med nye løsninger på problemer du ikke visste kunne oppstå.

Januar 2018 vil gå med til forberedelseskurs i Zimbabwe og FK Youth Camp i Uganda før du drar til din vertsorganisasjon i slutten av januar. Her vil du være ut juni. Når du kommer hjem igjen forplikter du deg til å bruke minst to måneder på etterarbeid i Spire. Etterarbeidet vil gå ut på å formidle hva du har lært og gi nye perspektiver til organisasjonen. Etterarbeidet kan kombineres med studier og/eller jobb og vil foregå på høsten. Alle utgifter i forbindelse med utvekslingen vil bli dekket og som deltaker vil du motta lommepenger til å dekke mat og andre nødvendigheter under oppholdet.

Gode engelskkunnskaper er en forutsetning og det vil være en fordel om du har tilknytning til Spire, erfaring med organisasjonsarbeid, kjennskap til tematikken og er reisevant. Om du i tillegg er utadvendt, har gode kommunikasjonsegenskaper og gleder deg til å møte nye utfordringer vil vi gjerne høre fra deg!

Hvis du syns dette høres interessant ut så send søknad og CV på engelsk til aurora@spireorg.no innen 15. oktober. Vennligst last ned søknadsmalen som du finner på Spires nettside og bruk denne. Om du har noen spørsmål kan du kontakte Aurora Salmelid på samme e-postadresse.

Publisert 29. september 2017

Topp