ForsidenUtlysningerjuniorrådgivere

URO søker juniorrådgivere

Utlysning fra: URO

Sted: Oslo
Søknadsfrist: 01.11.2018
DeltidEngasjement

Er du opptatt av rettferdighet? Synes du det er interessant å reise og samarbeide med ungdom fra hele verden? Vil du påvirke det globale samfunnet?

Da er kanskje DU vår nye juniorrådgiver!

URO, Ungdommens Rettighetsorgan i Plan International Norge, er en aktiv ungdomsgruppe bestående av 10-20 juniorrådgivere mellom 13 og 19 år fra hele landet. Vårt formål er å engasjere ungdom i barn og unges levekår i utviklingsland, samt fremme barnekonvensjonen. Vi holder foredrag på skoler, arrangerer konferanser og kampanjer, møter politikere, skriver til aviser, jobber med media og, drar på feltturer og deltar på konferanser rundt om i verden. Vi har vært på feltturer i Tanzania, India, Zambia, Ghana, Liberia, Etiopia, Rwanda og Senegal.  I tillegg har vi deltatt på mange konferanser rundt omkring i verden. URO har to representanter i Plan International Norges styre, en observatør og et fullverdig styremedlem.

Som juniorrådgiver skal du opparbeide deg kompetanse på et bestemt fagfelt som du er spesielt interessert i. Du skal også engasjere andre barn og unge i barns rettigheter. Kanskje du får muligheten til å representere oss i utlandet.

Hva trenger jeg for å bli UROs nye juniorrådgiver?

  • Du må være mellom 13 og 17 år.
  • Du må ha et brennende engasjement for barns rettigheter.
  • Du må være ansvarsfull og motivert for jobben som juniorrådgiver.
  • Ferdigheter innen skriving, fotografi, video eller redigering kan være en fordel, men er ikke et krav. Legg gjerne ved eksempler i søknaden din.

Hva forventer URO av meg som juniorrådgiver?

  • Du vil du få mange spennende og lærerike opplevelser, men også viktige ansvarsoppgaver.
  • Det forventes at du deltar på fullfinansierte møter i Oslo fem ganger i året.
  • Typiske oppgaver mellom møtene kan være at du må skrive leserinnlegg, holde foredrag på skoler, og delta i UROs aktiviteter og aksjoner.

Engasjementet er ikke betalt, men alle kostnader i forbindelse med reising, møter og aktiviteter dekkes av Plan International Norge.

Hvordan søker jeg?

Send en søknad på ca. én side hvor du skriver om deg selv, hva du gjør på fritiden, dine interesser og hvorfor akkurat DU vil være en god juniorrådgiver. Sett gjerne av litt plass i søknaden til å skrive om hva som opptar deg mest i verden og hvorfor. Alternativt kan du også lage en videosøknad om du ønsker!

Send søknaden til: julie.granlund@plan-norge.no eller til Plan International Norge v/ URO, Postboks 1 St. Olavs Plass, 0130 Oslo.

Søknadsfrist: 1.november.

Har du spørsmål? Ta kontak med URO-koordinator Julie Granlund på julie.granlund@plan-norge.no eller på telefon 984 02 683

Publisert 17. oktober 2018

Topp