ForsidenUtlysningerMagasinredaktør

Changemaker søker magasinredaktør

Utlysning fra: Changemaker

Sted: Oslo
Søknadsfrist: 22.09.2019
DeltidProsjektstilling

Har du lyst til å være med på å utvikle verdens beste magasin både på trykk og digitalt? Changemaker søker etter en engasjert og arbeidsvillig frivillig til jobben som redaktør for Changemakermagasinet for fjerde utgave i 2019, med oppstart snarest.

Hver utgave honoreres med 5000 kr. Magasinet gis ut fire ganger årlig.

Changemaker er en av Norges største ungdomsorganisasjoner som jobber med utviklingspolitikk og er ungdomsorganisasjon til Kirkens Nødhjelp. Vi har rundt 1200 medlemmer fordelt over hele landet. Som en del av vårt informasjonsarbeid og medlemstilbud gir vi ut fire magasinet hvert kalenderår, som går ut til alle våre medlemmer samt samarbeidspartnere.

Hvordan organiseres oppgavene?

Som redaktør for Changemakermagasinet har du hovedansvaret for å planlegge og gjennomføre produksjon av magasinet og publisering av artikler på nettsiden. Du vil ha ansvaret for å opprettholde og lede en redaksjon, koordinere ansvarsoppgaver, følge opp bidragsytere, skape og vurdere innhold (herunder samarbeide med Changemakers kommunikasjonsrådgivere, sentralstyre og politiske utvalg). I etterkant av utgivelser vil du ha ansvar for evaluering med sentralstyret før neste magasinrunde. Selv om rollen som redaktør i stor grad handler om å delegere og koordinere frivillige ressurser, vil det være en fordel om du liker å skrive.

Redaktørstillingen er en oppgave som passer fint å kombinere med studier, deltidsjobb eller frilanstilværelse. Arbeidsmengden er størst ukene før deadline, som gjerne er tre uker før publisering, men du forventes å gjøre en jevn innsats med møter og planlegging i god tid før deadline. Som redaktør for Changemakermagasinet får du verdifull erfaring i redaksjonell ledelse, utviklingsjournalistikk og organisasjonsarbeid. Du vil få en attest som dokumenterer arbeidet du har gjort.

Å være redaktør for Changemakermagasinet er en fantastisk mulighet til å jobbe med å spre engasjement, kunnskap om urettferdighet og tilby handlingsalternativer. Du får jobbe med flotte og engasjerende mennesker, og det er både lærerikt og gøy å lage magasiner for Changemaker.

På grunn av behov for tett samarbeid med sentralstyret, utvalg og kontoret er det en forutsetning at du bor nært Oslo. Journalistisk erfaring vil gi deg et fortrinn i søknadsprosessen. Det er også en fordel om du har tidligere erfaring fra Changemaker.

Arbeidsoppgaver:

 • Lede og sette sammen redaksjonen til Changemakermagasinet
 • Planlegge og sette sammen Changemakermagasinet, og koordinere innholdet, og følge opp bidragsytere
 • Viderepublisere saker fra magasinet på Changemakers nettside
 • Evaluere magasinet

Vi ser etter deg som:

 • Er strukturert og trives med å jobbe mot deadlines
 • Trives med innholdsproduksjon og har et godt blikk for gode saker
 • Journalistisk erfaring er en fordel
 • Kjennskap til Changemaker er en fordel

Vi tilbyr

 • En spennende mulighet til å utforme vår medlemsmagasin
 • God erfaring med redaksjonell ledelse og innholdsproduksjon
 • Arbeidssted i Kirkens Nødhjelps lokaler sentralt i Oslo
 • Et meget godt og engasjert arbeidsmiljø

Hvordan søke?

Fristen for å søke er søndag 22. september.

Har du spørsmål om stillingen? Kontakt Grafisk kommunikasjonsrådgiver Åsne Alstad Hanto på asne@changemaker.no, tlf 454 49 768

For å søke, send en kortfattet søknad (ca 1 side) og CV som PDF til vår personalepost på e-post til personal@changemaker.no. Merk emnefelt: “Søknad Redaktør”

Publisert 16. september 2019

Topp