ForsidenUtlysningerpolitiske rådgivere

LNU søker politiske rådgivere

Utlysning fra: LNU

Sted: Oslo
Søknadsfrist: 05.01.2020
HeltidFast stilling

Vi søker to politiske rådgivere i 100 prosent som skal jobbe for barne- og ungdomsorganisasjonenes rammevilkår og for barn og unges medvirkning, nasjonalt og internasjonalt.

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) er en paraplyorganisasjon for 98 demokratiske og frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Sekretariatet i LNU består av rundt 20 ansatte og holder til på Frivillighetshuset på Tøyen.

Her leser du mer om hvordan det er å jobbe i LNU.

LNU har to politiske rådgivere som har hovedansvar for LNUs interessepolitiske arbeid. Én av stillingene har hovedvekt på nasjonale spørsmål, og den andre på internasjonale spørsmål. Særlig aktuelle politiske tema for begge stillinger er frivillighetspolitikk og barn og unges makt og medvirkning. De politiske rådgiverne inngår i avdeling for kompetanse og interessepolitikk.

Sentrale arbeidsoppgaver

 • Kartlegge forskning og utarbeide bakgrunnsanalyser for politikkutvikling og politisk påvirkning
 • Skrive notater, rapporter og høringsinnspill om LNUs interessepolitiske saker
 • Kontakt og samarbeid med politikere, embetsverk og andre samfunnsaktører
 • Bistå styreleder og generalsekretær i politiske saker og forberede saker til LNUs styre
 • Bistå LNUs medlemsorganisasjoner med kurs og rådgivning om politisk påvirkning
 • En av stillingene har ansvar for å følge opp LNUs ungdomsdelegater til blant annet FNs generalforsamling og klimaforhandlingene og til å følge politikkutviklingen i disse organene
 • Begge stillinger vil kunne få ansvar for å holde kontakt med LNUs europeiske samarbeidspartnere

 

Vi søker deg som har erfaring med politisk påvirkning på nasjonalt eller internasjonalt nivå, gjerne fra parti og/eller samfunnspolitisk(e) organisasjoner. Erfaring med LNUs politiske saksområder er en fordel. Du har også erfaring med eller utdanning innen samfunnsanalyse, og erfaring fra barne- og ungdomsfrivilligheten. For stillingen med ansvar for ungdomsdelegatordningen teller erfaring fra beslutningsprosesser i internasjonale organisasjoner eller som ungdomsdelegat positivt. Gode samarbeidsevner og en selvstendig og ryddig arbeidsstil er en forutsetning.

Hos oss i LNU får du

 • jobbe sammen med unge, engasjerte og dyktige kollegaer
 • lønnsinnplassering mellom 437 000 kr og 505 000 kr i brutto årslønn
 • fleksibel arbeidstid
 • felles lunsj og mulighet for trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning

Ønsket oppstart er 24. februar 2020 eller etter avtale. Personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne oppfordres til å søke. Vi tilrettelegger arbeidsplassen ved behov. Les mer om LNU som arbeidsplass her.

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å kontakte avdelingsleder Kim Kantardjiev på 977 20 102, politisk rådgiver for nasjonale spørsmål Diego Alexander Foss på 980 71 601 eller politisk rådgiver for internasjonale spørsmål Thea Willoch Njaastad på 97 07 43 39.

Søknad med CV sendes innen søndag 5. januar på e-post til jobb@lnu.no. Attester og vitnemål vil først bli etterspurt ved et eventuelt intervju.

Publisert 13. desember 2019

Topp