ForsidenUtlysningerProgrammedarbeider med fokus på rekruttering og uttak

AFS Norge Internasjonal Utveksling søker programmedarbeider med fokus på rekruttering og uttak

Utlysning fra: AFS Norge Internasjonal Utveksling

Sted: Oslo
Søknadsfrist: 10.12.2017
HeltidVikariat

Ønsker du å arbeide med utveksling, mennesker og interkulturell læring? Har du lyst til å arbeide i et spennende verdibasert miljø med sterke internasjonale bånd og stolte tradisjoner? Er du utadvendt, empatisk og har erfaring fra organisasjonsarbeid?

AFS Norge søker ny programmedarbeider med fokus på rekruttering og uttak i vikariat i ca. 14 mnd (med mulighet for forlengelse).

AFS er verdens eldste og største utvekslingsorganisasjon. AFS er en ideell, frivillig organisasjon uten religiøs eller politisk tilknytning. Organisasjonens formål er å fremme toleranse og økt forståelse mellom ulike kulturer gjennom interkulturell læring og utveksling. AFS Norge utveksler årlig rundt 350 ungdommer med rundt 30 land.

Arbeidsoppgaver:

Stillingen som programmedarbeider inngår i programavdelingen som har ansvar for rekruttering, uttak, oppfølging og rådgiving av om lag 150 utvekslingselever til Norge og 200 utreisende utvekslingselever fra Norge hvert år. Programmedarbeider har det overordna ansvaret for rekruttering og uttak på vertsprogrammet.

Arbeidet omfatter blant annet

 • Rekruttering av vertsfamilier, herunder iverksetting og oppfølging av rekrutteringstiltak i samarbeid med kommunikasjons- og markedssjef.
 • Vurdering av søknader og godkjenning av vertselever, samt kommunikasjon med partnerland fram til programstart
 • Følge opp vertsfamilier i søknadsprosessen
 • Forberedelse av vertselever og vertsfamilier fram mot ankomst

I perioder jobber programmedarbeider også tett med koordinator for rekruttering og uttak på sendeprogram med oppfølging av søknader fra norske ungdommer som ønsker å reise på utveksling.

Arbeidet skjer i samarbeid med våre internasjonale partnerorganisasjoner og frivillige i AFS Norge

Stillingen inngår i AFS Norges vakttelefonordning og organisasjonens beredskapsplaner i forhold til uventede kriser og nødstilstander

Kvalifikasjoner

Stillingen innebærer direkte kontakt med våre vertsfamilier, sendeelever, sendefamilier, partnerland, skoler og frivillige. Dette krever gode evner til kommunikasjon og relasjonsbygging. Videre ønsker vi at du har:

 • Minimum påbegynt utdannelse på bachelornivå, eller relevant erfaring
 • Erfaring fra kundebehandling er en fordel.
 • Gode muntlige- og skriftlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk
 • Grunnleggende IT-kunnskaper
 • Gode norsk- og engelskkunnskaper, muntlig og skriftlig, samt kjennskap til ulike IT-verktøy
 • Gjerne kjennskap til – og erfaring fra – arbeid i AFS eller andre frivillige organisasjoner.

Personlige egenskaper

AFS Norge er en arbeidsplass hvor man løser mange, varierte, og til tider kompliserte oppgaver, gjerne på kort tid. Dette betyr enkelte perioder med høyt tempo og da er det en fordel at du:

 • Er rolig, trygg og kan prioritere og ta initiativ under tidvis høyt arbeidspress
 • Er ansvarlig, systematisk, strukturert, lærevillig og fleksibel
 • Har forståelse for kulturelle forskjeller og erfaring fra arbeid med tverrkulturell kommunikasjon og/eller i et internasjonalt miljø
 • Er utadvendt og har gode samarbeidsevner og godt humør

Vi tilbyr:

 • lønn etter statens satser i et kreativt og trivelig arbeidsmiljø
 • verdibasert, ideelt organisasjonsarbeid i et internasjonalt nettverk
 • gode pensjons– og forsikringsordninger

Tiltredelse snarest og etter avtale.

Arbeidet utføres på vårt kontor på Carl Berner i Oslo, som er organisasjonens sekretariat. Det er en flat struktur der 15 ansatte og 5 praktikanter samarbeider tett om de ulike oppgavene. Arbeidets mengde varierer i løpet av året og vil i perioder kreve at man har stor arbeidskapasitet på sommeren, tidvis også kvelder og helger.

Ytterligere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Programsjef, Siri Bolstad på 21649618 eller siri.bolstad@afs.org

Skriftlig søknad vedlagt CV, attester og referanser sendes innen 10. desember 2017 til jonas.andersen@afs.org. Merk: «Søknad Programmedarbeider.»
Intervju vil finne sted fortløpende og aktuelle kandidater vil bli kontaktet.

Publisert 29. november 2017

Topp