ForsidenUtlysningerRedaktør for Changemakermagasinet

Changemaker søker redaktør for Changemakermagasinet

Utlysning fra: Changemaker

Sted: Oslo
Søknadsfrist: 30.04.2017
DeltidProsjektstilling

Changemaker søker etter en engasjert og arbeidsvillig frivillig til jobben som redaktør for Changemakermagasinet fra juli 2017. Arbeidet honoreres med 4 000 kroner per utgave.

Changemaker er en av av de største ungdomsorganisasjonene i Norge som jobber med utviklingspolitikk. Changemaker har rundt 1300 medlemmer fordelt over hele Norge. Som en del av vårt informasjonsarbeid gir vi ut fire magasiner hvert kalenderår som går ut til alle våre medlemmer samt andre samarbeidspartnere. Changemaker er Kirkens Nødhjelp sin ungdomsorganisasjon og holder til i deres lokaler.

Som redaktør for Changemakermagasinet har du hovedansvaret for å planlegge og gjennomføre sammen med ansatte på Changemaker sitt kontor og andre frivillige bidragsytere. Du vil ha ansvaret for å opprettholde og lede en redaksjon, koordinere ansvarsoppgaver, følge opp bidragsytere, skape og vurdere innhold (herunder samarbeide med Changemakers kommunikasjonskonsulenter, sentralstyre og politiske utvalg). I etterkant av utgivelser vil du ha ansvar for evaluering med sentralstyret før neste magasinrunde. Selv om rollen som redaktør i stor grad handler om å delegere og koordinere frivillige ressurser, er det er en fordel om du liker å skrive.

Redaktørstilligen er en oppgave som passer fint å kombinere med studier, deltidsjobb eller frilanstilværelse. Arbeidsmengden er størst ukene før deadline, som gjerne er tre uker før publisering, men du forventes å gjøre en jevn innsats med møter og planlegging i god tid før deadline. Som redaktør for Changemakermagasinet får du verdifull erfaring i redaksjonell ledelse, utviklingsjournalistikk og organisasjonsarbeid. Du vil få en attest som dokumenterer arbeidet du har gjort.

“Det har virkelig vært en ære å jobbe med så mange dyktige og engasjerte mennesker. Dere gir meg håp om at verden, til tross for terror, klimautfordringer og urettferdigheter, kommer til å klare seg.” (Nina Fossli Eliasson, redaktør for magasinet 3-2014 t.o.m. 4-2015)

Å være redaktør for Changemakermagasinet er en fantastisk mulighet til å jobbe med å spre engasjement, kunnskap om urettferdighet og handlingsalternativer. Du får jobbe med flotte og engasjerende mennesker, og det ekstremt lærerikt og gøy å lage magasiner for Changemaker

På grunn av behov for tett samarbeid med sentralstyret, utvalg og kontoret er det en forutsetning at du bor nært Oslo. I utgangspunktet ønsker vi å skrive kontrakt for 2017-2018, det vil si de fire neste utgavene, som honoreres med kr 4 000,- hver. Journalistisk erfaring vil gi deg et fortrinn i søknadsprosessen. Det er også en fordel om du har tidligere erfaring fra Changemaker.

Fristen for å søke er søndag 30. april.

For spørsmål om stillingen: kontakt petter@changemaker.no

For å søke, send en kortfattet søknad (ca 1 side) på e-post til bjornkristian@changemaker.no hvor du skriver om:

  • Motivasjon for å søke
  • Tidligere erfaring som du mener er relevant
  • Hvorfor du burde få jobben

Publisert 18. april 2017

Topp