ForsidenUtlysningerUtvekslingsdeltaker

Spire søker utvekslingsdeltaker

Utlysning fra: Spire

Sted: Etiopia eller Malawi
Søknadsfrist: 14.10.2018
HeltidVerv

Er du mellom 18 og 26 år og interessert i miljø, utvikling, likestilling og ungdomsmedvirkning? Vil du bruke fire måneder på å arbeide for en ideell organisasjon i Malawi eller Etiopia? Spire søker nå nye deltakere til vårt spennende utvekslingsprogram!

I januar 2019 sender Spire to deltakere til Malawi og to deltakere til Etiopia som sammen med andre utvekslingsdeltakere fra Etiopia og Malawi skal arbeide med ungdomsmedvirkning, miljøutfordringer, utviklingsspørsmål og likestilling. Arbeidet vil blant annet gå ut på å jobbe med informasjonsarbeid, kampanjer og grasrotsarrangementer.

Utvekslingsprogrammet heter Action for Youth in Sustainable Environment and Empowerment (AYESE) og er finansiert av og utviklet i samarbeid med Fredskorpset. Tidligere i år var vi med på første runde av programmet sammen med Network for Youth Development (NfYD) og Movement for Ecological Learning and Community Action (MELCA). Vi lærte utrolig mye som organisasjon, og deltakerne våre deltok aktivt i programmet!

Spire, MELCA i Etiopia og NfYD i Malawi jobber alle for en rettferdig og bærekraftig verden med unge mennesker som målgruppe. Vi tror alle at ved å engasjere ungdom til å delta i lokalsamfunn og være pådrivere for en bedre verden kan endring skje. Derfor leter vi etter deg som deler samme visjon!

Hva innebærer det for utvekslingsdeltakerne?

Du vil bo i Malawi eller Etiopia og jobbe med NfYD eller MELCA i 4 måneder. Her vil du i løpet av oppholdet få mye relevant organisasjonserfaring, interkulturell kompetanse og nye perspektiver på miljø og utviklingsarbeid. Du vil møte nye utfordringer og komme opp med løsninger på problemer du ikke visste kunne oppstå!

Januar 2019 vil gå med til forberedelseskurs i Lilongwe, Malawi, og FK Youth Camp i Kampala, Uganda, før du drar til din vertsorganisasjon i slutten av januar. Hvor du vil være på utveksling ut mai. Når du kommer hjem igjen forplikter du deg til å drive med etterarbeid i et av spires politiske utvalg eller lokallag i ett semester. Etterarbeidet vil gå ut på å formidle hva du har lært og gi nye perspektiver til organisasjonen. Etterarbeidet kan kombineres med studier og/eller jobb og vil foregå på høsten. Alle utgifter i forbindelse med utvekslingen vil bli dekket og som deltaker vil du motta lommepenger til mat og andre nødvendigheter under oppholdet.

Se hele utlysningen og søknadsmal på www.spireorg.no

Publisert 3. oktober 2018

Topp