Til hovedinnhold

Vi inviterer til frivillighetsfest!

Kjære barne- og ungdomsorganisasjoner,

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) skal i anledning Frivillighetens år, arrangere en frivillighetsfestival i august! Vi vil invitere alle Norges barne- og ungdomsorganisasjoner til å vise seg frem på sitt beste på det som blir den største feiringen av det flotte arbeidet dere gjør noensinne.

Vi inviterer til et informasjonsmøte onsdag 20. april.

Festivalen er tredelt og vil inkludere internasjonale gjester.

Del 1: Fest og moro i parken, 25. august

LNU vil samle barne- og ungdomsorganisasjonene til en storstilt fest i Sofienbergparken – der vi håper at din organisasjon vil bidra. Dette er en mulighet for å vise frem aktiviteten deres og treffe på både støttespillere og potensielle medlemmer. Det vil være anledning til å få sin egen plass på festivalområdet og også en mulighet til søke penger fra LNU for utgifter til festivalplassen (telt, utstyr el.l.). Alle som har lyst til å delta, kan melde seg på her.

Vi ønsker å gi dere muligheten til å vise dere frem og vil derfor oppfordre alle til å vise frem aktiviteter, enten det er et debatt-torg, kurs i å tenne bål, musikk eller noe helt annet: det viktigste er at besøkende skjønner hvorfor dere er engasjerte i organisasjonen.

Fra klokken 12:00 – 15:00 vil vi invitere skoler til å komme på besøk og LNU vil også stå for en demokrati-sti, der barn og unge kan løse oppgaver og besøke organisasjoner som lærer dem om demokratiet vårt. Her vil det være mulig å få vist seg frem for mange potensielle medlemmer.

Fra klokken 16:00 – 19:00 vil festen være åpen for alle, og frivilligheten skal virkelig få skinne. Alle våre organisasjoner er velkommen – det viktigste er at vi får vist frem hvilken bredde man kan få utløp for sitt engasjement i.

Det vil være mulighet for å bruke scene – men det er begrenset kapasitet, så gi oss gjerne beskjed hvis dere ønsker dette.

Del 2: Besøk på Utøya, 30. august

Utøya har en helt unik historie, både som et verksted for politisk utvikling, men også som åsted for Norgeshistoriens verste terrorangrep. Vi ønsker å gi både våre internasjonale og norske gjester muligheten til å besøke Utøya for å bedre kunnskap om terrorangrepet og det som har blitt gjort på Utøya for skape en ramme for å diskutere demokrati, ekstremisme og hvordan barn og unge kan bidra til å skape en bedre verden. Besøket vil inkludere omvisning på Utøya, besøk i og workshops knyttet til tematikk rundt demokrati og ekstremisme og besøk på minnesmerket og læringssenteret Hegnhuset.

Hvis vi får stor påmelding til deltagelse på Utøya vil vi prioritere en bredde i organisasjoner som deltar.

Ønsker du å delta på besøket kan du melde deg på allerede nå!

NB! Dette er også påmeldingen til deltagelse på demokratiseminar (det er ikke obligatorisk å delta på begge deler).

Del 3: Demokrati-seminar, 31. august

Mellom klokken 11 – 15 vil det arrangeres et seminar som fokuserer på viktigheten av barn og unges deltagelse i demokratiet og hvordan organisasjonene både bidrar, og kan bidra enda mer, til å styrke demokratiet. Seminaret vil først og fremst være for organisasjonene selv der vi skal lære av hverandre og også styrke vår egen evne og tro på at vi kan gjøre en forskjell i samfunnet. Det vil bli foredrag, workshops og gode anledninger til å nettverke med andre i organisasjonslivet. Og det blir selvsagt også servert mat!

Se programmet her!

Ønsker du å delta på seminaret kan du melde deg på allerede nå!

NB! Dette er også påmeldingen til deltagelse på besøk på Utøya (det er ikke obligatorisk å delta på begge deler).

 

Publisert – Sist oppdatert 18.08.2022 10:23