Til hovedinnhold

Bærekraftig liv med Spire og Frifond Stem

Spire Trondheim hadde forrige uke valgdebatt om hvordan det kan bli mulig å leve bærekraftige liv. I panelet satt representanter fra alle stortingspartiene, og Spire-nestleder Elise Åsnes var ordstyrer. Rundt 20 publikummere var til stede.

Spørsmålene som ble tatt opp handlet om konkrete klimatiltak for å gjøre det lettere å velge grønt, samt partienes egne klimastrategier. Det ble også stilt spørsmål fra publikum.

– Vi ble overrasket over å se at aldersgruppen 20-24 år var en av gruppene som brukte stemmeretten sin minst i Norge. Vi ville derfor lage en debatt som kunne gjøre de forskjellige partienes klimapolitikk mer oversiktlig og konkret, og i tillegg gi usikre velgere en mulighet til å stille eventuelle spørsmål de skulle ha, sier Nikoline Hassing, politisk leder i Spire Trondheim. 

– Midlene fra Frifond Stem hjalp oss med å nå ut til flere folk, og gjennomføre et større event enn vi kunne ha fått til ellers. 

Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden.

– Vi ønsker å se de store sammenhengene, og endre de grunnleggende årsakene til hvorfor urettferdighet oppstår. Derfor har vi fokus på miljø, matsikkerhet, internasjonal handel og bærekraftig byutvikling, sier Hassing.

Se debatten her!

Publisert