Til hovedinnhold
Tastatur og kaffe
GDPR

Personvern

Denne siden gir en oversikt over hvordan LNU behandler personopplysninger som du gir når du besøker og bruker tjenester på lnu.no

Erklæringen er sist oppdatert 02. november 2021.

Når du besøker lnu.no

Denne nettsiden samler inn bruksinformasjon gjennom informasjonskapsler. Vi anonymiserer IP-adresser slik at informasjonen ikke knyttes direkte til deg som bruker.

Vi bruker Google Analytics til å finne ut hvilke sider på lnu.no som er mest interessante for deg og hvilke som vi egentlig bare kan droppe. Google Analytics sender nettleseren din en informasjonskapsel (en cookie) som starter med «_ga». Sammen med statistikk om hvordan du bruker nettstedet vårt, sender vi en anonymisert IP-adresse som ikke kan spores til deg.

Vi henter også inn informasjon om hvem du er (alder, interesser, etc.), hvis du er logget inn med din Google-konto. Vi bruker aldri denne informasjonen til annet enn statistikk, og vi kobler heller aldri denne informasjonen til annen informasjon du gir fra deg på lnu.no (for eksempel hvis du melder deg på kurs).

Svært mange nettsider bruker Google Analytics til å finne ut det samme som oss. Hvis du synes det er riv ruskende galt, finnes det mange måter å hindre dem å gjøre det, blant annet ved å bruke Googles eget verktøy.

Informasjonskapsler kan slås av i nettleseren din sine innstillinger.

Når du kontakter oss

Selv om vi mottar og sender kryptert e-post, ønsker vi at du sender oss beskyttelsesverdig informasjon på annet vis.

Vi bruker et e-postsystem med standard TLS-kryptering. Det vil si at innholdet i e-posten er sikkert, så lenge e-postleverandøren din også bruker kryptering. Både Gmail og Outlook.com krypterer e-post.

Vi ønsker som hovedregel likevel ikke at du sender oss sensitiv informasjon på e-post. Ta kontakt med den aktuelle rådgiveren for å finne ut hvordan dere skal håndtere overføring av slik informasjon.

Når du melder deg på kurs

Vi tar vare personopplysninger om deg når du melder deg på kurs, slik at vi kan gjennomføre kurset på en god måte. Informasjonen blir anonymisert ved årsslutt.

Når du melder deg på kurs oppbevarer vi dine personopplysninger i maksimum et år. Opplysningene lagres i en egen database, og tilgangen er begrenset til de personene som er nødvendige for å kunne gjennomføre kurset. Ved årsskifte sletter vi informasjon som kan knyttes til deg som person, og beholder resten for å kunne lage statistikk om LNUs kursaktivitet.

Du har rett til fullt innsyn om hvilke opplysninger vi lagrer om deg til enhver tid, og du kan be om at denne informasjonen blir slettet. Vennligst kontakt digital kommunikasjonsrådgiver for henvendelser om dette.

Når du registrerer deg om talsperson

Når du registrer deg som talsperson, samtykker du til at kontaktinformasjon om deg og din rolle i organisasjonen du representerer publiseres i vår database.

Når du registrerer en talsperson registrerer du også en sluttdato for oppføringen. LNU anmoder at sluttdato settes til fratredelse fra verv ved styreleder/ talsperson og avslutning av åremål for generalsekretær/ daglig leder. Du har rett til å bli slettet på et hvilket som helst tidspunkt.

Når du melder deg på nyhetsbrev

E-postadressen, og eventuell annen grunnleggende personlig informasjon, registreres hos Mailchimp, som vi bruker til å sende ut ukentlige nyhetsbrev. Vi deler aldri din kontaktinformasjon med andre.

Din kontaktinformasjon blir heller ikke brukt til andre formål enn å sende ut nyhetsbrev. Lenke til avregistrering finnes i alle e-postene som sendes ut. I tillegg din kontaktinformasjon lagres informasjon om din bruk av nyhetsbrevet, i praksis hvilke nyhetsbrev du åpner og hva hvilke lenker du trykker på.

Dine rettigheter

Du kan på ethvert tidspunkt be oss om å slette det vi har av opplysninger om deg, eller du kan be om å få innsyn i disse. Du kan til og med be om å få opplysningene utlevert i et format som gjør at du kan ta dem med deg til en annen tjenesteleverandør.

Ansvarlig person i LNU

Assisterende generalsekretær er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Du kan også kontakte digital kommunikasjonsrådgiver for spørsmål.

Stian Taraldset

Assisterende generalsekretær
473 05 234

Kristin Juel Bergflødt

Digital kommunikasjonsrådgiver
473 44 759