Til hovedinnhold
Foto: KrF

Barn og unge prioriteres i ny krisepakke

– Nå viser regjeringen at de har lyttet til barne- og ungdomsorganisasjonene. Dette gir økt trygghet og forutsigbarhet for den unge frivilligheten, og det er et stort gjennomslag for LNU, sier Isa Maline Isene, styreleder i LNU.

I dag lanserte regjeringen forslag til en ny krisepakke på over 16 milliarder kroner. I forslaget er flere gode nyheter for barn og unge og den unge frivilligheten.

Stimuleringsordningen forlenges

Stimuleringsordningen til frivilligheten foreslås å forlenges til 1. september. Dette er en stor seier for LNU, som flere ganger har foreslått i innspillsrunder at ordningen bør forlenges ut august.

Les pressemelding fra Kulturdepartementet her.

– Med en forlenget stimuleringsordning blir sommerleirsesongen mye mer forutsigbar for våre medlemsorganisasjoner, sier Isene.

Gode signaler fra KrF

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad skriver i en pressemelding at organisasjoner skal kunne gjennomføre ferie- og fritidstilbud under gjeldende smittevernregler, slik at barn kan delta i fellesskap. Dette er et viktig signal for organisasjonene. 

Les pressemeldingen fra KrF her.

– Sommeraktivitetene betyr mye for barn og unge. Vi forventer derfor at disse aktivitetene får tilpassede smitteverntiltak også i år, som de gjorde i fjor, sier Isene.

Publisert