Til hovedinnhold
Isa Maline Isene, styreleder i LNU. Foto: Sverre Øygarden Eikill

Endelig letter det for den unge frivilligheten

Gjenåpningen av Norge går videre i takt med den synkende smitten, og snart iverksetter regjeringen trinn tre av tiltaksnivåene nasjonalt. Det betyr blant annet egne regler for sommerleirer og aktiviteter, og disse inneholder svært gode nyheter for barne- og ungdomsorganisasjonene.

Blant de viktigste lettelsene er følgende:

  • Antall deltakere på sommerleir, aktivitetsleirer og andre fritidstilbud, som samler mange personer og varer over flere dager, anbefales begrenset inntil 300, og det anbefales at man deler deltakerne inn i grupper med omtrent 40 personer.
  • Det er ikke et krav om å holde 1 meters avstand, men de generelle anbefalingene om avstand og god håndhygiene gjelder også på leir, både for voksne og barn.
  • Når det skjer aktiviteter på leiren som ikke kan gjennomføres uten å være nærmere enn 1 meter, gjelder ikke anbefalingen om å holde avstand.
  • Man kan samle deltakere fra ulike kommuner, og deltakere kan være både over og under 20 år gamle.

– Det er med stor glede vi ser at LNU har blitt lyttet til og at barne- og ungdomsorganisasjonenes behov før sommersesongen endelig blir verdsatt og lagt merke til, sier Isa Maline Isene, styreleder i LNU.

– Dette er en stor dag for den unge frivilligheten, og i dag er det lov til å feire!

Trinn 3 iverksettes 20. juni kl. 12.00. Les mer om de nye tiltakene her.

LNU vil oppdatere våre nettressurser om sommerleir og vår smittevernveileder i løpet av dagen.

Publisert