Til hovedinnhold
Isa Maline Isene, styreleder i LNU. Foto: Sverre Øygarden Eikill, LNU

Ett år med nedstenging

Kjære alle dere i medlemsorganisasjonene våre,

Skal man si gratulerer med vel gjennomført jubileum eller kondolerer for at det siste året ble så tungt? Uansett; I dag er det ett år siden Norge stengte ned for første gang.

Noe av det jeg selv sitter igjen med etter dette året, er en stadig voksende respekt for dere og for arbeidet dere har lagt ned under korona. Det er, og har vært, utrolig imponerende å se hvor mye engasjement og vilje den unge frivilligheten fortsatt innehar. Tross enormt inngripende smitteverntiltak har dere stått på for å drive gjennom aktiviteter – og det har betydd enormt mye for de av oss som har trengt akkurat det fellesskapet deres organisasjon utgjør, aller mest.

Pandemien har ført til mye ensomhet i samfunnet. Dette har spesielt barn og unge fått merke på kroppen. Da gir barne- og ungdomsorganisasjonene viktige arenaer for samhold, demokrati og mestring – og selv om disse arenaene ikke har vært så omfattende, folkerike eller fysiske som vi alle skulle ønske at de var, har de hjulpet mange barn og unge gjennom krisa.

Det kan være fint å tenke på, selv når vi selv er på vårt mest demotiverte.

Vi i LNU vet godt at året har vært kjipt. Og at vi ikke er gjennom krisa ennå. Men det dere har bevist det siste året er at den unge frivilligheten ikke lar seg knekke. Vi heier på dere!

Isa Maline Isene
Styreleder i LNU

Publisert