Til hovedinnhold
Rode Hegstad har vært LNU-styreleder siden 2017. Her fotografert under Arendalsuka 2019. Foto: Lena Rustan Fidjestad

I juni går Rode Hegstad av som styreleder i LNU

Hegstad, med bakgrunn fra FriBU og KrFU, og en rekke andre av LNUs medlemsorganisasjoner, har vært styreleder siden hun ble valgt april 2017. Hun har sittet i LNUs styre siden 2014, og var nestleder fra 2016-2017. I 2013 var hun ungdomsdelegat til FNs generalforsamling. Til sommeren vil hun gå av, og styreledervervet stilles til valg under Barne- og ungdomstinget (BUT) i april i år.

– Det har vært en stor ære å være styreleder i LNU og få representere og jobbe for de flotte barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge de siste årene. Det er ikke uten grunn at #kryparaply har blitt en av mine mest brukte emneknagger de siste årene, for det har virkelig vært mange anledninger til å være stolt av medlemsorganisasjonene våre og fellesskapet i den unge frivilligheten, sier Hegstad.

 – Verdens beste fellesskap

Hun sier at det beste med å lede LNU uten tvil er alle folkene hun har blitt kjent med og fått samarbeide med i medlemsorganisasjonene og resten av frivilligheten.

– Dette er virkelig verdens beste fellesskap å være en del av. Nå er det tid for å gi verdens beste verv videre til noen som kan gyve løs på oppgavene med nye krefter. Å være styreleder er en travel livsstil, og jeg gleder meg til å ha litt flere frihelger til høsten.

Flere gjennomslag

Hegstad er stolt over gjennomslagene LNU og medlemsorganisasjonene har fått til i fellesskap disse årene.

– En av de største seierne er økningen i grunnstøtte til barne- og ungdomsorganisasjonene på statsbudsjettet tre år på rad. Mer frie midler er avgjørende for at organisasjonene skal kunne inkludere enda flere barn og unge i fellesskapene i den unge frivilligheten, forteller Hegstad.

– Tilgang til lokaler er en annen sak som har stått i fokus gjennom min periode som styreleder. Før jul kom nyheten om at det er satt av 2 millioner kroner i statsbudsjettet til å lage en portal for booking av kommunale lokaler til den unge frivilligheten. Det er et viktig steg i riktig retning for å sørge for at alle organisasjoner og aktiviteter har et egnet sted å være, fortsetter hun.

I tillegg til styreledervervet vil disse posisjonene være på valg:

  • To nestledere
  • Tre styremedlemmer 
  • To varamedlemmer
  • Et medlem av kontrollkomiteen 
  • Et medlem av klageutvalget (og leder blant klageutvalgets to medlemmer)
Publisert