Til hovedinnhold
Festivalesjef på Spekterfestivalen mener et variert program er noe av det viktigste sommerleirgjengen kan sørge for. Her er fra en konsert under Spekterfestivalen 2017. Foto: KFUK-KFUM

Inntil 200 personer på sommerleir!

Nye anbefalinger 

I de nye rådene sier FHI at en de fleste sommerleirer og sommeraktiviteter ikke skal regnes som  arrangementer etter Covid-19-forskriften, og har derfor laget egne råd og anbefalinger for det. FHI skriver at noen slike samlinger, som fotballcuper og korpsstevner, likevel vil være regnet som arrangementer. 

I sommer vil det være lov å samles inntil 200 deltakere til sommerleir. Deltakerne må fortsatt deles inn i mindre grupper på omtrent 20 personer som holder avstand til de andre gruppene.  

– Vi i LNU er glade for at helsemyndighetene har kommet med disse oppklaringene. Det gir organisasjonene litt mer forutsigbarhet for sommerleir-sesongen og mulighet til å gi medlemmene et godt leirtilbud, sier Isa Maline Isene, styreleder i LNU.  

Her finner du FHIs oppdaterte råd om faste organiserte fritidsaktiviteter og aktiviteter for barn og unge av lengre varighet. FHI har også oppdatert risikovurderingsverktøyet og sjekklisten for godt smittevern på samme side. 

Venter enda på flere avklaringer 

Det er fortsatt en del områder som FHI ikke har gitt klare anbefalinger på. LNU har derfor sendt disse spørsmålene til Kulturdepartementet: 

  1. Når må sommerleir likevel regnes som arrangement?   
  2. Må alle deltakerne være under 20 år for at en leir skal være unntatt arrangementsreglene?  
  3. Kan leiren samle deltakere fra ulike kommuner?
  4. Vil anbefalingen om maksimalt antall deltakere øke utover i gjenåpningsplanen?  

Vi vil oppdatere våre ressurser så snart vi har fått en oppklaring. Vår ressursside om sommerleir og sommeraktiviteter finner du her. 

Har du spørsmål knyttet til korna, sommerleir og arrangementer, send oss gjerne en mail på korona@lnu.no 

 

Publisert