Til hovedinnhold

Podcast

Podcasten Landsrådet tar opp temaer som er viktige for frivillige og ledere i barne- og ungdomsorganisasjoner.

Ekstern ressurs External link

«Landsrådet» – en podcast fra LNU

I podcasten «Landsrådet» inviterer vi gjester som har noe å fortelle om tema vi vet at medlemsorganisasjonene våre jobber med.

Ekstern ressurs External link

Episode 1: Ledelse

Hva er god ledelse? Hvem blir gode ledere? Aller første episode i Landsrådet tar for seg store og små ledelsesutfordringer i frivillige organisasjoner. Vi får besøk av leder i SAIH, Sunniva Folgen Høiskar, som deler historier, tips og triks. Episoden styres trygt i havn av Kim Kantardjiev og Isa Maline Isene.

Ekstern ressurs External link

Episode 2: Rekruttering

Hvordan kan vi på best mulig måte rekruttere nye medlemmer til organisasjonen vår? I denne episoden av Landsrådet har vi fått besøk av AUFs generalsekretær Sindre Lysø og LNUs rekrutteringsekspert Espen Evjenth for å få noen gode svar på dette. Programledere er Kim Kantardjiev og Isa Maline Isene

Ekstern ressurs External link

Episode 3: Trygge organisasjoner

Hva er en trygg organisasjon? Hva er et varsel? Hvordan kan man varsle, og hvordan skal man motta varsler? I denne episoden av Landsrådet har Kim og Isa besøk av LNU Trygg!-rådgiver Ane Maus Sandvig. LNU Trygg! er et prosjekt som har som mål å forebygge seksuell trakassering og seksuelt overskridende adferd i organisasjonslivet, samt å sikre gode varslingsrutiner.

Ekstern ressurs External link

Episode 4: Medlemspleie

Hvordan kan vi på best mulig måte ta vare på de frivillige i organisasjonene våre? Astri Sjoner har skrevet masteroppgave om emnet og er gjest i fjerde episode av Landsrådet. Programledere fra hjemmekontor er Kim Kantardjiev og Isa Maline Isene.

Ekstern ressurs External link

Episode 5: Politisk påvirkning

Hvordan kan man få gjennomslag for sine egne saker hos de som bestemmer? Tidligere Natur og Ungdom-leder og forfatter av "Klimaopprøret", Gaute Eiterjord, er med oss for å prate om politisk påvirkning.

Ekstern ressurs External link

Episode 6: Netthets

44 % av ungdommer mellom 15 og 20 år opplever negative reaksjoner og kommentarer når de deler sine meninger på nett, sier en undersøkelse fra Stortinget. Hva kan gjøres med netthetsen? Vi har besøk av Lea Mariero fra Press, Andreas Brännström fra Fremskrittspartiets Ungdom og Hulda Holtvedt fra Grønn Ungdom.

Ekstern ressurs External link

Episode 7: Barrierer – del 1

Hvilke barrierer finnes for deltakelse i den unge frivilligheten? Hvorfor skal frivilligheten være inkluderende og mangfoldig? Dette snakket vi med Ammal Haj fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom og Odd Thomassen fra Skeiv Ungdom om under et frokostmøte i høst. Hør på samtalen her!

Ekstern ressurs External link

Episode 8: Barrierer – del 2

Hvilke fysiske barrierer finnes for deltakelse i den unge frivilligheten? Vi har snakket med Silje Solvang fra Norges Blindeforbunds Ungdom og Ida Hauge Dignes fra Norges Handikapforbunds Ungdom og podkasten Hemma. Programleder er Isa Maline Isene.