ForsidenKurs og ressurserTrygge organisasjoner

Trygge organisasjoner

Seksuelle overgrep skal ikke finne sted. Vi bistår organisasjoner som trenger hjelp med krevende situasjoner rundt overgrep og seksuell overskridende adferd.

Vi har lansert nye LNU Trygg! på trygg.lnu.no. Sidene på lnu.no blir oppdatert snarlig.

LNU har lenge hatt fokus på forebygging av seksuelle overgrep mot barn og ungdom i den unge frivilligheten. Målsetningen er klar: Organisasjonene skal gi trygge rammer for barn og ungdoms fritidsaktiviteter.

Trenger dere hjelp? 

Vi tilbyr kurs, veiledning og et kompetansemateriell om temaet, som støtte til medlemsorganisasjoner og andre i arbeidet med å forebygge, avdekke og varsle seksuell overskridende adferd og overgrep.

Har det oppstått en krevende situasjon i deres organisasjon, som dere ønsker hjelp til å håndtere? Vi gir direkte veiledning til organisasjoner som avdekker overskridelser eller overgrep og trenger hjelp i videre saksgang med hjelpeapparat og politi. Ta kontakt med oss. Dere finner kontaktinformasjon nederst på denne siden. 

Ta trygghet på alvor

Vi oppfordrer alle frivillige organisasjoner til å ta barns trygghet alvorlig og ha en plan for hvordan organisasjonen skal forebygge overgrep og andre grenseoverskridende seksuelle handlinger. Vi oppfordrer videre hver organisasjon til å ta en aktiv vurdering av hva som gjøres av forebyggende arbeid og hvorvidt de skal innføre bruk av politiattest. Hvis dere trenger hjelp til å gjøre en slik vurdering, kan dere vurdere egen organisasjon opp mot vår sjekkliste for trygge organisasjoner.

Last ned filer

Kontaktperson

  • Cecilie Prebensen

    Organisasjonsrådgiver, nettverk og utvikling

    995 91 190
    cecilie@lnu.no

Topp