Til hovedinnhold

– Stol på de som stoler på deg

Navn: Katherine Esquivel

Alder: 26

Verv: Leder, Norges Unge Katolikker (ca. 2500 medlemmer)

Hvorfor er du aktiv i din organisasjon?

Det vil alltid handle om å gi tilbake til organisasjonen som var en stor del av ungdomstiden min. NUKs verdier og fellesskap formet meg, og fortsetter å gjøre det den dag i dag. Det vil jeg bevare og drive fremover for barn, ungdom og unge voksne i dag – slik at de også kan la seg forme av NUK.

Hva gjorde at du ønsket å bli leder?

Igjen: å gi tilbake! Jeg har hatt en del verv i organisasjonen, og jeg har alltid gått etter magefølelsen når det har kommet til å ta tak i de større vervene. Da jeg ble spurt om å stille som nestleder i 2018 så ropte jeg nærmest ut «JA!», uten å ha tenkt så mye over eller vurdert det i det hele tatt. Ønsket om å bli leder kjente jeg på allerede sommeren 2020. Det kom litt ut av det blå, men ønsket og viljen var der, og det var ganske tydelig – et slags kall.

Hva er det viktigste tipset du kan gi til andre som er interesserte i lederverv?

Hvis du har personer rundt deg som har troa på deg og din interesse i et lederverv, har du ingen grunn til å tvile på dine interesser, intensjoner, evner og ferdigheter. Stol på de som stoler på deg.

LNU ønsker å løfte fram unge ledere i barne- og ungdomsfrivilligheten. Vi vil presentere dem månedlig.

Publisert