Til hovedinnhold
Tradisjon tro feiret LNU gjennomslag med kakefrokost i sine lokaler på Tøyen. Her kutter LNU-leder Rode Hegstad opp kaken sammen med Jorunn Gleditsch Lossius (KrF), Grunde Almeland (V) og Kristin Ørmen Johnsen (H). Alle foto: Lena Rustan Fidjestad / LNU

– Dette er resultatet av mange år med hardt arbeid

I statsbudsjettet 2020 fikk LNU gjennomslag for innspillet om en nasjonal portal for utlån av kommunale lokaler til barne- og ungdomsorganisasjonene. Dette ble feiret med kakefrokost i LNUs lokaler.
 
– Det er fantastisk å endelig ha fått gjennomslag for bedre tilgang til lokaler for den unge frivilligheten. Å finne lokaler til aktiviteter på ettermiddagstid og i helger har vært en av de største utfordringene for frivillige i mange år. Derfor er vi veldig glade for at politikerne har lyttet til oss og bevilget penger til en portal for booking av lokaler, sier LNU-leder Rode Hegstad.
 
– Takk til politikerne fra KrF, Venstre, Høyre og FrP som har tatt utfordringene til den unge frivilligheten på alvor, og som nå gir oss 2 millioner kroner til å finne en løsning, fortsetter hun.

– Denne seieren har vi fått til sammen

LNU har jobbet for at medlemsorganisasjonene skal bruke kortere tid og færre ressurser på å finne lokaler. Med ny portal vil både frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner og kommunene spares for omfattende arbeid.
Frivillige og ansatte over hele landet har brukt mange timer på å ringe rundt til skoler for å få avslag etter avslag de siste årene. I tillegg har arrangementene tidvis blitt dyrere enn nødvendig fordi overnattingskostnadene har vært høye. Dette har skjedd mens det er mange skoler har stått tomme og tilgjengelige i alle landets kommuner.
 
– Gjennomslaget er resultatet av mange år med hardt arbeid fra en samlet ung frivillighet. Denne seieren har vi fått til sammen. Vi har gått på høringer, skapt medieoppmerksomhet, snakket med politikere og laget en skisse til løsning – alt sammen i fellesskap. Jeg er utrolig stolt over at vi nå har fått gjennomslag i saken, fordi dette virkelig vil kunne gjøre en forskjell for mange unge frivillige over hele landet, forteller Rode.

Vil gjøre det enklere å delta i fellesskapene

Portalen vi har fått støtte til i statsbudsjettet vil forhåpentligvis være en løsning som gjør det enkelt å booke klasserom. Vi håper den kan tilgjengeliggjøre en oversikt over tilgjengelige lokaler, hvilke krav som stilles for å få låne dem og hvilke fasiliteter som tilbys.
 
Et enklere system for å finne lokaler vil gjøre det lettere for flere å kunne delta i fellesskapene i frivilligheten, fordi vi vil kunne ha lavere kostnader og bruke mer tid på aktiviteter heller enn på å booke skoler.

Les også:

Publisert